Organický Červený Pinglin Cuy Yu

Organický čer vený čaj kultivaru Cui Yu z oblasti Pinglin na severu Taiwanu
[有機白茶]
50 g

600 

11 in stock

Description

Oragnický taiwanský červený čaj kultivaru Cui Yu (#13) z oblasti Pinglin.

Čaj je pěstovaný na malé farmě v nadmořské výšce 500 m.n.m. v zelené kopcovité krajině severní části Taiwanu, poblíž města Pinglin.

Lístky

Lístky jsou volné, zkroucené, většinou v páru dvou lístků s jedním pupenem. V jejich příjemně hřejivé vůni ucítíte kořeněnou sladkost, která předurčuje jejich chuť.

Příprava

Na konvičku o objemu 120 – 150 ml použijte 5-6 gramů čaje, zalijte vodou o teplotě 95–100 °C a nechte louhovat cca. minutu. Takto lze postupně připravit až 5 nálevů. S každým nálevem prodlužte dobu louhování o 20 sekund.

Pěstování a výroba

Čaj je pěstován organicky, tedy bez jakýchkoliv pesticidů a umělých hnojiv a ručně zpracováván. Od roku 2022 navštěvujeme tuto farmu pravidelně, a rádi Vám poskytneme další informace nebo fotky z ní.

Jak čaj balíme a posíláme

Objednávky se snažíme expedovat každý pracovní den ve 4 hodiny odpoledne. Když vaše objednávka přijde později, vyřídíme ji až další pracovní den. Informace o reklamacích, možnosti vrátit zboží a další podrobnosti najdete v obchodních podmínkách.

Jednotlivé čajové balíčky jsou již navážené a zabalené přímo od pěstitele vakuovou metodou, při které se z balíčku odsaje veškerý vzduch. Nespornou předností této metody je bezpečné a neprodyšné uzavření čaje tak, aby jej neovlivnily nežádoucí pachy.

Detailed information

Oblast

Severní kopcovitá krajina v oblasti Pinglin, Taiwan

Kultivar

Cui Yu (#13)

Stupeň oxidace

100 % (červený/černý čaj)

Lístky

zkroucené lístky

Certifikace

Organický čaj (BIO)

Teplota vody

Čaj lze připravit ve vodě o teplotě 95-100°

Počet nálevů

Na jednu dávku použijete cca. 5g čajových lístků, z toho lze připravit cca. 5 nálevů o 125 ml

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Organický Červený Pinglin Cuy Yu”

Your email address will not be published. Required fields are marked *